Archive for March, 2009

Banjir, Banjir, Banjir

Posted: 27 March 2009 in Uncategorized

semalam tanggal 26 mac 2009 sekali lg rumah ku dilanda banjir..rumah idunda  9w2hbc® pun turut terlibat..namun banjir kali ni alhamdulillah xde la seteruk sblm ni dimane kat rumah ibunda abg anip air banjir mencecah paras dada lelaki dewasa…ape2 pun ni sume dugaan dri yang Maha Berkuasa…kte sebagai umat Islam harus redha dgn ape yang terjadi..

image078

image0761

Advertisements

warna-warni wanita

Posted: 26 March 2009 in cobaan

Menurut pengkaji, wanita dapat dinilai perwatakannya melalui warna kegemarannya. Di sini, disebut serba ringkas tentang wanita, warna dan tafsiran perwatakannya.

MERAH
Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang- senang.

BIRU
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas.

HIJAU
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

HITAM
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi cepat tersinggung.

COKELAT
Kaya dengan sifat keibuan, suka merenadh diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah.

UNGU
Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif,
bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.

KELABU
Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan cerdas dan bijak.

KUNING
Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.

PUTIH
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur,
rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa
tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal

IPD perak tengah1

demam…demam…demam…

Posted: 20 March 2009 in cobaan

hr ni dah msk hr ke 3 teman demam…mungkin faktor cuaca kot…skrg ni pun ramai gak yang demam…esk pg teman akan bergerak ke sri iskandar tuk menghadiri pameran radio amatur…..perjalanan dri ipoh mungkin akn bermula pada jam 7.30 pg  sabtu…sampi di taman maju teman pickup rakan dan terus ke IPD perak tengah…so tgu la esk tuk cerita selanjutnye

Lepas balik knduri kat rumah En Razak, teman ikt Pak lop g usha2 pegulang PARTS…bkn usha je tp g tkr antena supaye lebih cantik audio die..so tgk la gambo kat bwh ni ye….

DSC00198

DSC00217

ape kene tu yan???hehehehe

DSC00225

DSC00230

DSC00227

DSC00224

DSC00222

Asalamualaikum sume..Hr ni kita akn blajar…ape yg teman merepek ni..hehehe….hr ni teman g knduri kat rumah pelanggan teman…name tuan rumah ni En Razak..ni knduri kawen anak pompuan die..lupe lak name anak die ni..hehehe…ape2 pun teman nak ucapkn selamat pengantin baru pd anak beliau…insyallah xlame lg dapat la cucu tu..hehehe…so guy korang usha la photo kat bwh ni ye…
DSC00213
awek yg pegang payung tu pun cun gak…hehehe
DSC00202
DSC00204
DSC00209
cutenye yl bj hijau ni..yg ni teman punye..hehehe anak tuan rumah
DSC00201
yg ni kwn teman..epoi neme die…ape yg kau buat tu epoi??? DSC00200
yg ni ade sape knl tak??…hehehehe
DSC00207
yg bj hijau ni pun anak tuan rumah gak..hehehe
balik je knduri temn ngan kwn teman pg gunting rambut..
DSC00214

Trip to Kelantan

Posted: 15 March 2009 in kerja-kerja-kerja

Hri rabu lepas teman ngan pak Aziz bergerak ke Kelantn atas urusan kerja(ala pg ambk barang org pindah)…pejalanan dimulakan pada jam 10.30 mlm rabu n sampai lebih kurang kul 8.00pg..lamekn…biase la bwk lori mane blh laju..sesudah sampai teman msg ustaz najdi mintak freq simplex kat sana..Bile dah dapat teman try la pgl2 rakan…tup2 pak min(9w2syn) jawab..ape lg terus la qso sampai kene pukat ngan sorang lg rakan pak sham..so kene la eyeball dipagi hari..hehehe…teman bergerak pulang pada kul 1.00 ptg khamis…so malas nak taip tgk la gmbr kat bwh ni ye…

DSC00179
teman pun nak brgmbo gak..

DSC00188 pemandangan atas puncak titiwangsa

DSC00191
pak aziz merenung jauh masa hadapan…hehehe

DSC00184
hahaha Abg Zainal bukak kedai jahit la

DSC00174
pak aziz ngah usha gigi alien ni..smbl berkate mane la tau ak leh pinjam gigi die…hehehehe

DSC00177
kat penjara…hehehehe

DSC00182
diantara usahawan islam yang berjaya..

(more…)