Archive for April, 2009

wow…dapt kek

Posted: 26 April 2009 in majlis ape2 aje

18 april yang lepas teman dikejutkn dengan hadiah kek dri adik n family teman….itu la pertama kali teman dapt kek semperna harijadi teman….


dsc00372

xsampai seminggu teman accident, adk teman pulak kecelakaan jalan raya…tgk la dlu gambo kt bwh ni k..

Accident Part-2

Posted: 13 April 2009 in kemalangan

ok sambung balik sal kemalangan tempoh hari tu….citenye cam ni…teman ngan membr on the way g POS RAYA atas urusan keje….dri rumah teman bertolak lebih kurang pukul 3.30 ptg….mase dalam perjalanan ats highway plus menuju simpang pulai hujan sungguh lebat..teman sampai di jln menuju Cameron highland lebih krg kul 3.40 ptg…keadaan ujan so teman bwk kete ngan berhati-hati..plg laju pun dlm 40 km/j…..nak dijadikan cerita apabila teman smpai kwsn kejadian ad 3 batang pokok tumbang betul2 sebelah kiri kete teman….akibat libasan pokok tu kete teman ilang kawalan lalu terbabas ke kanan jln seterusnye terhumban kedalam parit yg agak dalam…..ape2 pun teman bersyukur kete msk dlm parit…nak tau sbb ape????..sbb sujurus kete teman jatuh dlm parit ade sebuah treler melulu laju dri arah bertentangan…kalo tak msti teman n kete terpelosok bwh treler tu…ape2 pu syrkur teman n kawan teman xde ape2….

dsc00337

dsc00363

dsc00344

dsc00362

so dinasihatkan jgn la lalu jln tu mse ujan lebat ok….mmm..kete pun xrepair lg.


semalan lebih kurang pukul 4 ptg teman terlibat dalam satu kemalangan di jalan menuju cameron higland sblm pos raya….cite die mcm ni…mase teman on the way manjat bukit, cuace memang teruk..ujan lebat smpi jarak penglihatan terhad…pastu angin pun bertiup kencang….mmmm esk la teman smbg cite ye…masih trauma…

image083

image084

1sttime-in-arab-ohtidakdotcom-11

1sttime-in-arab-ohtidakdotcom-21

credit to http://ohtidak.com

pd 2/04/2009 yang lepas teman n ustaz amin ditgaskn tuk buat gimik pelancaran laman web Pusat Pendidikan Al Barakah Ipoh…pd mulanye teman xtau nak buat mcm mane sbb mase yang diberikn begitu singkat…mmm lebih kurang 4 hari masenye…ats kajian teman n ustaz amin kami gunakn CO2 beku tuk gimik ni….hasil idea yg singkt ni la yg kami dapat berikan..(terima kasih pada Ustaz Kazim mahu pun Cikgu Moktar dah semua yg menyokong kami)

pg tadi teman n kwn teman g melawat tmpt keje di pos raya…sesudah melawat kami cadang nak blk terus ke manjoi…oleh kerana xtau nak kemane so kami pg la CH tuk mkn tgh hr…jauh ooo mkn tgh hr kt pahang…hehe….